The Kjaerboel Homepage 

Skrevet 061107

Slægten               Stoffersiden

Spil

Sebastian

Hedehusene

Sørens Side

Middelfart

The Sioux

Fotos

One.com -

Favoritter

Hjem

web. Preben Kjærbøl

 

 

 

 

Årsberetningen 2005.

Så står julen endnu en gang for døren og det er blevet tid til det årlige julebrev her fra Middelfart.

I januar forlod jeg arbejdsmarkedet, idet jeg før jul havde sidste arbejdsdag i SAS Cargo, og nyder nu min efterløn. 

Vores første begivenhed i det nye år var vor sædvanlige skitur med Lisbeth og Arne til Les Coches, som sædvanlig i uge 11. I år var vi begavet med et pragtfuldt vejr, så vi havde en virkelig fin uge.

 De to største begivenheder i året var da vi fik at vide at Tina og Martin ventede sig igen og Christoffer skulle være storebror, den lykkelige begivenhed ventes midt i november.

 D. 21. juni fyldte Anne Grethe 60 år, hun inviterede hele familien til Kreta, hvor vi havde en rigtig dejlig ferie, hyggetur med børn, børnebørn og Lisbeth og Arne. Det var virkelig en fin tur og vi fik  besejret Samariakløften på fødselsdagen, godt trætte var deltagerne, så fødselsdagsmiddagen gemte vi til næst dag. Tina og Arne blev hjemme for at passe Christoffer.

Så nu har hun også modtog sit efterlønsbevis.

 Inden vi drog sydpå, var skibet blevet gjort klar så vi var parat til sommer tur, som i år skulle gå til Mariager fjord.

Men samtidig havde Tina og Martin besluttet sig for at bygge første sal på huset. Så efter vi kom hjem fra Kreta drog jeg til Hedehusene for at give Martin en hånd med og det er der gået meget god tid med hen over sommeren.

Se også foto reportagen på hjemmesiden www.kjaerboel.dk  huset er nu lukket af og arbejdet skrider godt frem. I byggeperioden har familien boet i kælderen.

 D 16. november nedkom Tina med en velskabt dreng, vi havde alle håbet på en pige, men nu er han her og bare en dejlig lille en.

 Vi fik afviklet vores sommerferie som planlagt, første stop Snaptun og derefter ind til Horsens, hvor vi lå det eneste af en uge, vejrudsigten stod på blæsevejr. Men vi kom dog videre og næste stop blev i Grenå, herefter til Bønnerup Strand og videre til Hadsund og helt ind i bunden af fjorden med stop i Hobro og Mariager. Hjemturen gik igen via Grenå, herefter til Mårup på Samsø og hjem derfra.

 Vi har jo stadig Søren i Nuuk, han er skiftet job til Brugsen, men befinder sig stadig godt deroppe. Han var hjemme i sommer sammen med sin kæreste og det var dejligt at have dem med på turen til Kreta.

 Anne Grethe har stadig meget at se til på arbejde, men har nu fået en senior aftale, således hun skal arbejde fire dage om ugen og holder fri om mandagen. Hun rejser stadig en del til kongresser, det her har været ture til Skt. Gallen, Paris og sidst en tur til San Antonio i Texas, det var der hvor Davy Crockett, omkom i et slag mod mexikanerne i 1836.

 I oktober fik jeg en lille blodprop i hjernen, der betyder at jeg lige nu er noget handicappet af mindre kraft i højre side, nogen styringsbesvær og problemer med at skrive, stave og arbejde med tal, så Anne Grethe er ”sekretær”.

 Vi holder julen her sammen med Tina, Martin, Christoffer og Sebastian, og nytåret stille for os selv som vi plejer.

 

Årsberetningen 2004.

Her på årets første dag ønskes I alle en glædelig jul og et godt nytår og vi håber for jer alle, at I kom godt igennem det gamle år og ind i det nye.

Julen her hos os blev holdt i ophøjet ensomhed, da Christoffer, Tina og Martin holdt jul hos Martins forældre og Søren er jo stadig på Grønland. Så vi besluttede at holde juleaften på Kongebrogården, hvilket var en ganske god oplevelse med god mad og mange hyggelige mennesker. Året 2004 blev også mit sidste arbejdsår, da jeg sluttede på jobbet i Billund den 22. december og den 1. februar er jeg så officielt "efterlønner" så nu bliver der mere tid til at pleje mine forskellige interesser.

Januar måned kom og gik uden de store begivenheder, hvorimod der i februar blev rodet lidt op i min arbejdssituation, da SAS Cargo havde besluttet at indføre et nyt fragtsystem, "Sirius" der skulle bringe firmaet ind i det 21' århundrede. Selv om det er et system der kan utroligt mange ting, så var det dog fyldt med utroligt mange fejl, det vil føre for vidt at nævne dem alle, men en ting kan dog nævnes, det var ikke i stand til at regne en rigtig faktura ud til kunderne, så her i skrivende stund har firmaet omkring en million kr. i tilgodehavender hos kunder. Jeg håber de får rettet op på det i det kommende år, dette vil dog blive uden min medvirken. Anne Grethe må jo lige knokle et par år mere, hun kunne ellers godt trænge til lidt nedtrapning, da jeg synes hun arbejdet meget i de år vi har boet herovre, der er mange dage hvor hun ikke er hjemme før hen ad seks om aftenen. Hun er også blevet lidt mere forfløjen med deltagelse i medicinal kongresser i Wien og Paris og til januar skal hun til Skt. Gallen i Schweiz.   

Ellers drog vi på vor sædvanlige vinterferie og da vi var ganske tilfredse med Le Coches, hvor vi var i 2003, var det også stedet i år. Det blev igen en god oplevelse med godt vejr og masser af sne og ingen brækkede lemmer, så efter hjemkomsten kunne vi begynde at forberede foråret og sommeren, da der lå mange opgaver og ventede på os. Båden skulle have den sædvanlige forårsklargøring og vi var i gang med at planlægge vores store grønlands tur, hvor afrejsen skulle finde sted midt i juni. Samtidig var der meget at se til på værftet, da vores store begivenhed var et foredrag af Troels Kløvedal. Så juni blev indledt med vores sædvanlige revy med Middelfart Amatørteater, den 2. 4. og 5. juni i ugen efter den 8. juni kom så Troels Kløvedal og i samme uge havde vi 35 mennesker (Schneider Electric) til spisning hver dag. Så det var med lettelse, vi den 11. juni kunne sætte os i flyet til Søndre Strømfjord, der var vort første stop på turen. Vi blev modtaget af en af mine bekendte, Per Mikkelsen, der fik os indlogeret og havde stillet en vogn til rådighed for os, så vi kunne køre ud og se os lidt omkring. Næste dag gik turen til Illulisat (Jakobshavn) Det er et virkelig flot sted med masser af isbjerge og vi havde en fin sejlads på fjorden. Dagen efter gik i ombord på Arctic Umiaq Lines båd, der skulle sejle os til ned langs kysten til Nuuk med stop i de forskellige byer langs ruten. Det blev også en stor oplevelse, men også lidt barskt, da vi havde kraftig blæst med høj sø på hele turen.

I Nuuk, hvor vi ankom efter 2 dages sejlads, blev vi modtaget af Søren og det blev et glædeligt gensyn og vi boede hos ham i den uge vi var i Nuuk. Han havde sørget godt for os med rundvisninger i byen og en tur ind i Godthåbsfjorden. Samtidig fejrede vi Anne Grethes fødselsdag, der falder på Grønlands nationaldag den 21. juni. Samtidig var kongehuset i byen og vejret var bare helt fantastisk med høj klar himmel, strålende solskin, så det var som en god sommerdag herhjemme. Men alle gode ting får en ende og vi skulle videre med båden til Narsarsuaq. Nu havde vi fået det gode vejr, så det blev bare en meget flot sejltur og vel ankommet til Narsarsuaq, var vi på sightseeing i området, hvor vi blandt andet så Erik den Rødes og Leif den Lykkeliges boplads. Så vi var godt mætte af oplevelser, da vi satte os på flyet hjem til Danmark den 25. juni.

Efter en sådan tur kunne man bruge lidt afslapning, men ikke her, for næste begivenhed stod for døren i august, da Tina og Martin havde besluttet at de ville giftes den 21. august og en eller anden har fundet på, at brudens far skal holde en tale og det er jo ikke lige mig, så det kæmpede jeg meget med i perioden op til brylluppet, godt hjulpet af Anne Grethe.

I perioden op til brylluppet havde vi også travlt med at forberede renoveringen af badeværelset i Sørens fremlejede lejlighed i København, denne var planlagt til uge 33, men først i uge 31, ringede lejeren og fortalte, at badeværelset var totalt splittet ad, så vi måtte i gang med at give håndværkerne besked på hvad der skulle laves, da rummet skulle udvides med en del af stuen og Anne Grethe havde lavet en meget fin plan over alle de ting der skulle laves, så vi var lidt stressede, selv om det er lidt svært at være bygherre i Middelfart og styre noget der foregår i København.

Bryllupsdagen oprandt og det unge par blev behørigt viet i Fløng Kirke, efterfølgende var der inviteret til bryllupsfest i det nærliggende forsamlingshus og jeg fik holdt min tale til brudeparret og så vidt jeg kunne bedømme, blev den godt modtaget og vi havde en fin fest. Næste dag tog brudeparret sammen med Christoffer på bryllupsrejse til Cypern og vi andre flyttede ind på Reerslevvej sammen med Søren, der også var hjemme til brylluppet. Ugen skulle blandt andet gå med at få styr på det sidste til hans badeværelse inden han skulle tilbage til Nuuk.

Efteråret er gået uden de store begivenheder, bortset fra færdiggørelsen af Sørens badeværelse, der tog længere tid end beregnet. Københavnske håndværkere er åbenbart ikke verdens hurtigste, så det tog faktisk cirka tre måneder inden vi kunne melde det klart, men så er det også blevet virkelig godt. Vores eneste bekymring er nu om han også kommer hjem igen, så han selv kan få fornøjelse af det. 

Vi vil slutte med at ønske jer alt godt i det kommende år

                      

Årsberetningen 2003.

Vi håber I alle har haft et godt år uden de store sindsoprivende omvæltninger. Julen holdes her i Middelfart med Tina, Martin, Christoffer samt deres amerikanske udvekslingsstudent, hun skal prøver at holde dansk jul. Søren kan desværre ikke deltage, da han drog til Grønland for at arbejde, han arbejder i Godthåb (Nuuk) og forventes ikke at komme hjem før om tre år, det er lidt mærkeligt, men så vidt vi kan forstå trives han med det.  

Januar måned startede med forventningen om, at vi alle skulle fejre min 60 års-dag med en tur til Fuenteventura, vi havde inviteret Tina, Martin, Christoffer og Søren, samt svoger og konen med på turen. Svoger er helt ovenpå efter sin operation, så alle drog af sted med forventningens glæde. Turen svarede helt til forventningerne, jeg havde en pragtfuld fødselsdag og blev begravet i gaver og alle nød turen, selvom bedstefar havde travlt med at hole øje med barnebarnet.

Efter hjemkomsten var det sådan set bare at begynde at gøre sig klar til den traditionelle vinterferie, som sædvanlig i uge 11. Turen gik til Les Coches, en ny destination efter mange år i Valmorel, så vi var lidt spændte på om stedet ville leve op til forventninger. Det viste sig at blive tilfældet og vi havde en pragtfuld tur med masser af sne og godt vejr, det er virkelig lækkert at sidde på en alpetop i skjorteærmer og drikke øl og solen skinner.

Efter hjemkomsten stod foråret for døren og det var tid til forårsklargøringen af det nye skib. Det var lidt af et job, da jeg havde besluttet at gå helt i bund og bygge et nyt lag lak op, så det er i gang med at skrabe gammel lak af og på med 7 nye lag.

Nå, alt i alt gik det ganske udmærket og skibet blev søsat og vi har sejlet vandene tynde i sommerens løb når vi ikke lige har været optaget af det gamle skibsværft, hvor vi har haft en del arrangementer i årets løb, jeg er blevet formand for venneforeningen, så det tager jo også lidt mere tid end vanligt.

Sommerferien brugte vi til at sejle Fyn rundt, det blev simpelthen en af de mest afslappende ture vi længe har haft, høj sol og svag vind i tre uger, kan man forlange mere?

Efter hjemkomsten begyndte vi at forberede den næste ferie i september, der skulle gå til Skt. Petersborg, byen havde 300 års jubilæum i 2003 og det ville vi gerne opleve, desuden har jeg en god kollega derovre, som vi gerne ville besøge. Vi havde besluttet at køre i bus derover og det blev en ganske glimrende tur, selvom det virker lidt langt. Vi startede ud en lørdag morgen og kørte til Linkøbing i Sverige, hvor vi overnattede på hotel, derefter gik turen til Stockholm med bytur og om aftenen gik vi ombord på båden der skulle sejle os til Åbo (Turku) i Finland, hvor vi ankom om morgenen, herefter med bus til Skt. Petersborg med ankomst mandag aften og blev indkvarteret på et stort skrummel af et hotel, bygget af kommunisterne i 70’erne, dog ganske velfungerende selvom maden ikke var noget at skrive hjem om. Dagene i byen var fuldt besat med rundture til mange seværdigheder og vi fik også en hyggelig aften med min kollega, hvor vi var ude at spise lidt russisk og drikke vodka. Kort efter hjemkomsten havde jeg den fornøjelse at arrangere en tur for ham, hvor han var vært for nogle russiske salgsfolk, så vi var ti personer, der var på bæltet, fiske og mere drikke vodka.

Efter russerne havde været her i oktober, var vi klar til nogle dage i Lalandia med Stoffer, Tina og Martin og vi havde nogle dejlige dage, det er vel nok den reneste ferie vi har holdt, men måske har min korttidshukommelse taget lidt skade, for en af dagene var det mig der skulle låse og da vi kom tilbage til hytten kunne jeg ikke finde nøglen, alle lommer blev checket, negativt, så tilbage receptionen for at få en til at lukke op, og vandland for at checke om den skulle være tabt der, men niks! Efter at vi havde fået lukket op står jeg ude på terassen og klapper mig på venstre overarm, hvor der sidder en lille lomme, og der var den.

Imellem ferierne er tiden jo også gået med lidt arbejde og i Anne Grethes tilfælde, ret meget, hun er ofte først kommet hjem hen under aften. I mit tilfælde har konjunkturerne jo været for nedafgående, så vi har ikke haft så meget luftfragt som forventet. Jeg er så småt begyndt at kunne se enden på mit arbejdsliv og til næste år ved denne tid skulle jeg gerne have forladt arbejdsmarkedet.

En af gaverne til min fødselsdag, var et digitalt kamera, så hjemmesiderne er fyldt godt op med billeder, så dem der har lyst kan kigge  indenfor, de ses på

www.kjaerboel.dk  og selvfølgelig på www.lillebaeltvaerftet.dk

  Årsberetningen 2002.

Her i Middelfart er alt som det plejer og året er forløbet uden de store begivenheder, bortset fra, at min mor døde den 15. april, hvilket til sidst var en lettelse, da hun ikke havde haft det så godt det sidste års tid og havde nået den høje alder af 89 år på nær nogle dage. Vi håber I alle har haft et godt år uden de store sindsoprivende omvæltninger.

Normalt ville vi være taget på vinterferie til Frankrig for at stå på ski i marts, men da svoger havde fået konstateret dårlige hjerteklapper og skulle have dem skiftet, måtte vi annullere, da det var lige barsk nok at slæbe en ny opereret mand til Frankrig for at stå på ski, selvom han kom virkelig fint igennem operationen og nu er helt på toppen igen, så næste år skal vi af sted. I stedet blev ferien brugt til at hjælpe Tina og Martin med at renovere det hus de havde købt i Hedehusene, det er et meget hyggeligt hus, men det trængte til en ordentlig omgang. Vores barnebarn Christoffer er også ved at vokse sig stor, så det er en fornøjelse at komme på besøg og at have ham på besøg her i Middelfart. Ellers er foråret gået med at klargøre båden, da vi havde taget beslutning om at sælge den til fordel for en motorbåd. Det gik også ganske hurtigt og vi fik solgt til et par fyre fra Haderslev der havde store planer med båden om at sejle til Middelhavet, planerne var dog ikke større end at de solgte den tilbage til en her i Middelfart i august, så nu er båden tilbage i byen. Herefter gik vi ud og købte en lille hyggelig motorbåd, en såkaldt norsk snekke, træbåd, lærk på eg. Båden blev købt med en masse udstyr, da sælgeren desværre ikke kunne se mere.

Ellers gik en del af sommeren med at lægge nyt tag på huset, dog var vi kun medhjælpende, da vi havde et par håndværkere til at lægge det på, men de gamle Decra-plader hev jeg de fleste af selv. Så nu har vi fået et virkelig flot tag i tagpap på både hus og udhus. Ind i mellem taglægningen havde Anne Grethe tid til at tage til landsstævnet på Bornholm for at lave gymnastik, vejret gjorde dog at det ikke blev så behageligt, men det var dog et storslået arrangement med mange deltagere og god gymnastik. I august drog vi på ferie i den nye båd, turen gik til Slien og Slesvig og derfra til det sydfynske og hjem igen. Det var virkelig en fin ferie, praktisk taget ikke en dråbe vand i tre uger og høj solskin, så det kunne jo ikke være bedre.

Bortset fra arbejdet bruger vi en hel del tid på vores gamle skibsværft, hvor vi har afholdt en del arrangementer i løbet af året, hvor vores største arrangement var et træf for Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer, også kaldet De’fæle. Det strakte sig over 4 dage i juli og var virkelig et tilløbsstykke med omkring 40 gamle træbåde i havnen. Samtidig måtte jeg skaffe bugsering til et gammelt russisk dampskib, der løb tør for damp undervejs til et dampskibsfestival i Vejle, efter dette stævne sank båden i Kalundborg fjord, men det er en anden historie. De interesserede kan se bådens historie på hjemmesiden www.dunkan.de

Efteråret er gået med at anlægge et nyt staudebed i haven, så vi har bakset ca. 50 store kampesten sammen og fyldt hullet med spagnum, så nu skal det ligge til foråret, hvor det skal plantes til. Ellers går vintertiden med at lege med PC’en og spille lidt saxofon, Anne Grethe går til knipling og jeg har mit foreningsarbejde i værftets venneforening, hvor vi er i gang med at planlægge næste sæson. I disse internettider har alle have en hjemmeside, så min svigersøn mente at vi absolut var nødt til at købe domænet kjaerboel.dk så vi kan indvie hele verden i vores aktiviteter. Det er nu ikke blevet til så meget endnu, men et par billeder af huset er der da. Det ses på www.kjaerboel.dk – men hvis nogen har lyst til at se hvad jeg ellers har lavet, så se værftets hjemmeside på www.lillebaeltvaerftet.dk

Søren flyttede til København sidste år, hvor han fik arbejde i Føtex på Nordre Fasanvej, derefter har han skiftet til Føtex i Lyngby. Og her i sommer har han præsenteret en kæreste med tilhørende barn, så nu har vi lige pludselig 2 børnebørn, og det sjove er at han også hedder Christoffer, det giver af og til nogle pudsige episoder når de begge to er sammen. Han er ellers en frisk dreng der lige er blevet 2 år her i sommer.

Her når året rinder på hæld har jeg søgt mit efterlønsbevis, da jeg bliver 60 i januar næste år, jeg regner dog ikke med at gå på pension før jeg bliver 62. Fødselsdagen fejres på de Kanariske Øer, nærmere betegnet Fuerteventura, hvor vi har inviteret familien på fødselsdagsmiddag.

Julen holdes her i Middelfart, hvor vi kun bliver Søren og os to gamle, Tina og Martin holder jul hos Martins forældre. Sørens kæreste er taget til Kanarieøerne med sine forældre.

Jeg vil slutte denne juleberetning med at ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår.

Kærlig hilsen til alle

fra

Anne Grethe og Preben